John Burger

Meegedaan: vanaf 2019 als muzikaal leider/dirigent bij Kerstvoorstellingen en producties
Opleiding: muziekdocent op het conservatorium in Amsterdam
Werk: geeft muziekles op het Bonhoeffercollege

John werkt vanaf 2019 als muziekdocent op het Bonhoeffercollege. Na het Conservatorium heeft John gewerkt als muziekdocent op het Jan Arentsz college in Alkmaar. Daarnaast is hij dirigent geweest van het Bloemendaals jeugdorkest, heeft hij kindervoorstellingen begeleid in het concertgebouw, blaasinstrumentenworkshops gegeven van onder andere: de hobo, fagot, fluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone en met verschillende projecten meegespeeld als hoboïst.

Tijdens zijn studie heeft John stagegelopen op het Bonhoeffercollege. Toen er een vacature vrijkwam heeft hij meteen gesolliciteerd omdat hij wist wat voor een ontzettend leuke school dit is.
Nadat Klaas in 2021 met pensioen is gegaan heeft John met liefde het (letterlijke) stokje overgenomen.
Op het Bonhoeffer vallen nu al zijn liefdes samen: lesgeven, arrangeren, dirigeren, muziek maken en niet te vergeten gezelligheid.

John: “Vanaf mijn 5e ben ik begonnen met muzieklessen en op mijn 7e heb ik voor de hobo gekozen. Hier heb ik nog steeds passie voor en is echt een deel van mij geworden. Ik heb met diezelfde hobo in meerdere orkesten gespeeld. Van symfonieorkest tot kleine ensembles, en van het concertgebouw tot bevrijdingspop.
Naast voornamelijk klassieke muziek spelen vind ik pop/rock muziek ook helemaal het einde. Daarom ben ik mij ook gaan verdiepen in andere instrumenten spelen zoals: piano, gitaar, drum en zingen.
Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om verder te gaan in de muziek en wilde ik ook heel graag docent op een middelbare school worden. Vandaar dat ik de opleiding ‘docent muziek’ ben gaan volgen, aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier kwam ik eindelijk op mijn plek en heb ik alle kneepjes van het vak mogen leren en alles waar ik interesse in heb mogen uitdiepen.
Zo is er, op de opleiding, ook een koor waar elke woensdag door alle studenten in gezongen/ gespeeld wordt. Hier mag je uiteindelijk ook voor dirigeren, en daar heb ik mijn liefde voor directie gevonden. Ik heb natuurlijk altijd zelf in orkesten gespeeld en gevoeld hoe het is om samen muziek te maken. Maar het is een magisch gevoel om ook echt die muziek te leiden en jouw interpretatie van het stuk zo goed mogelijk ten gehore te laten brengen. Wat ik vooral heel leuk vind is de repetities voor het concert. Hier ben je echt de muziek samen aan het ontdekken.
Voor mijn directie tentamen heb ik ‘this land’ uit de Lion king gearrangeerd en gedirigeerd. Dit werd een spetterende uitvoering met orkest en koor”.

Voor John is het Bonhoeffer een plek waar mensen zich echt kunnen ontwikkelen. Door Theater Bonhoeffer komen al die mooie talenten samen en ontstaat er een prachtige voorstelling. Het toffe aan het samen een voorstelling maken is dat iedereen het maximale uit zichzelf haalt, waardoor je op een nieuw niveau met elkaar komt. Dat gevoel is onbetaalbaar en John is blij dat hij zijn steentje(stokje) kan bijdragen!