• Alle nieuwsberichten
        • Per categorie:

  • TB in beeld!
  • FAQ
  • Contact

Theatersport

Lijkt acteren je leuk?
Hou je van afwisseling, humor en typetjes?
Hou je ervan om samen te werken of zou je dat juist beter willen leren?
Hou je ervan jezelf en anderen te verrassen?
Heb je lef of zou je dat juist meer kunnen gebruiken?
Heb je veel of juist weinig fantasie?
Dan is theatersport iets voor jou!

Wat is theatersport?

Het Bonhoeffercollege organiseert ook aankomend schooljaar weer een cursus theatersport speciaal voor brugklasleerlingen waarbij je op speelse en enthousiaste wijze de kneepjes van het improvisatietheatervak leert.

Je werkt tijdens de lessen, samen met leeftijdsgenootjes en een theaterdocent, aan acteren, samenwerken, fantasie, verhaalopbouw, typetjes en mimen. Een groot aantal spelvormen komt tijdens de cursus aan bod. Theatersport is inspirerend, leerzaam én ontzettend leuk om te doen!

Door wie?

De theatersportlessen worden gegeven door Remi Walsarie.

Remi is oud-leerling van het Bonhoeffercollege en afgestudeerd als theaterdocent.

Na ITS DNA (Internationale Theaterscholing De Nieuw Amsterdam) speelt Remi in verschillende voorstellingen en is hij vaste speler bij Theatergroep DOX.

Sinds 2006 speelt, schrijft en performt Remi als singer-songwriter. Hij schrijft hij muziek voor theater en video en maakt voor verschillende organisaties video’s, met specialisatie in korte video’s voor social media gebruik.

In 2013 start hij de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem en studeert daar af met de voorstelling “Just Do It” in 2017. Naast zijn opleiding maakt hij verschillende voorstellingen en zet projecten op. Zo staat hij met een voorstelling op Stukafest, werkt hij voor Nos.Huntu.Theater op Curaçao en is hij medeoprichter van Stichting RAUW. Remi werkt verder als theatermaker, theaterdocent en regisseur voor verschillende organisaties zoals DeGasten, MAAS, De Amsterdamse JeugdTheaterSchool. https://www.remiwalsarie.nl/

Opgeven?

Je kunt je opgeven door het inschrijfformulier hieronder in te vullen. Theatersport is alleen voor brugklassers van het Bonhoeffercollege in Castricum. Zit je nog in groep 8? Geef je dan gerust op voor de Theatersport van volgend jaar!

Wanneer?

Theatersport wordt in de schoolperiodes gegeven op vrijdagmiddag van 15.15 uur tot 18.00 uur.

Kosten

Theatersport is de enige lesgroep waar een vergoeding gevraagd word. Externe docenten geven de lessen. Graag €40,00 per persoon contant te voldoen bij aanvang van de eerste les.
Je committeert je voor de hele cursus. Er vindt geen restitutie van het lesgeld plaats als je gedurende de cursus besluit te stoppen.

Theatersport 2020/2021

Elke groep volgt 7 lessen van 2,5 uur op vrijdagmiddag na schooltijd. De lessen vinden plaats op school.

Groep 1
Op 4, 11, 18 september, 2, 9, 23 oktober (van 15.15 tot 17.45 uur)
Eindpresentatie op 30 oktober 2020, aanvang 16.30 uur

Groep 2
Op 6, 13, 20, 27 november, 4, 11 december, 8 januari (van 15.15 tot 17.45 uur)
Eindpresentatie op 15 januari 2021, aanvang 16.30 uur.

 

Het laatste nieuws over Theatersport

Inschrijven voor theatersport

In de brugklas

Wie doen/deden er mee aan Theatersport?

Scroll Up