• Alle nieuwsberichten
        • Per categorie:

  • TB in beeld!
  • FAQ
  • Contact

Decorteam

Theater Bonhoeffer is in 2009 begonnen met een heel minimalistisch decor, dat maar uit een paar decorstukken bestond. Maar met de voorstelling van Circus Bonz (2012) begon het decor zich te ontwikkelen tot een decor waar het Bonhoeffer trots op mag zijn. In dat jaar rukte Theater Bonhoeffer alles uit de kast, de voorstelling werd toen vertoond in een circustent.

De circustent van Circus Bonz op het parkeerterrein

Het decorteam wilde hierna niet meer terug naar een heel simpel decor en besloot daarom zelf een echt decor te gaan bouwen, ze bouwden de boot van Rock the Boat. In 2014 bouwde het decorteam een box-ring en werd voor het eerst ook besloten om met projectie te gaan werken. Er werden twee grote gaasdoeken opgehangen waarop kon worden geprojecteerd en waar ook achter kon worden gespeeld. Het jaar hierna werd met steigers een villa gebouwd van twee verdiepingen. Ook heeft de ploeg dat jaar een grote bar gebouwd.

Er zijn nog vele bijzondere decors en decorstukken gevolgd, de ontcijfermachine van A Coded Mind (2016) was een echt spektakel.

De villa van Brothers in Arts

In 2018 werd uitgepakt met een heuse showtrap. Ook het zwevende panelendecor van #Alex was weer erg bijzonder, opnieuw vormde projectie een belangrijke rol bij de voorstelling. Ook heeft ons team bij deze voorstelling een echte hottub gemaakt. Het decor wordt met de jaren ingewikkelder. In 2019 hebben we een maquette gebouwd van de aula die ons erg hielp bij de bouw. Hierin bouwden we ons decor na op schaal om te kijken of alles goed past en er zich geen problemen voordoen. Deze maquette is ook voor nieuwe voorstellingen te gebruiken.

Tijdens onze voorstellingen is de backstage crew druk bezig met zorgen dat de rekwisieten op tijd op het podium staan. Het decorteam is dan stand-by om technische problemen die zich voor doen tijdens de voorstelling op te lossen. In ons decorteam zitten (oud-)leerlingen en ouders die elk jaar veel tijd er in steken om weer een mooi plaatje neer te zetten.

Scroll Up