Band en Zang

De spelers die meedoen met de band of zang repeteren elke week op een middag van 15.15 uur tot 18.00 uur en soms ook op andere dagen, in het weekend of op studiedagen.

Tijdens de Kerstproductie en de Productie in April worden er songs live gespeeld. Deze songs zijn gearrangeerd zodat elk instrument goed tot zijn recht komt.

Opgeven?

Om mee te kunnen spelen tijdens de voorstellingen in de band moet je elk jaar auditie doen. Check voor meer info de auditie-pagina.

 

Bandleiding 2024-2025

Toni Sprokkelenburg is, met ondersteuning van zangcoach Mark Verweijmeren, de bandleider in het schooljaar 2024-2025. 

Toni is docent muziek en bandcoach. In het dagelijks leven is hij daarnaast gitarist van diverse bands, waaronder de Elton John coverband Rocket Guy die meedeed aan SBS6 Battle of the Bands. Daarnaast speelt hij in de coverband Back to the Who (The Who Tribute) en Ledz Go Purple (Led Zeppelin/Deep Purple/Rory Gallagher tribute) 

Hij heeft zelf ook ruime podiumervaring, waaronder in de Melkweg Amsterdam, Tivoli Vredeburg (support Golden Earring), Patronaat Haarlem, Bevrijdingspop Haarlem, Rory Gallagher Festival Ierland en Big Rivers. Al die ervaring wil hij graag met de band van Theater Bonhoeffer delen!

Oprichter

De oprichter van “De Band” was Klaas Sabel.
Klaas was muziekdocent en daarnaast begeleidde hij tot 2019 de band van Theater Bonhoeffer. Dit deed hij sinds de allereerste voorstelling in 2009. Naast dat Klaas Sabel de nummers met de band instudeerde, schreef hij voor sommige instrumenten zelf de bladmuziek en dirigeerde hij tijdens de voorstelling.

Klaas over de band:

“Werken met de schoolband is het leukste dat er is! We kunnen veel verschillende instrumenten inzetten – er zijn namelijk steeds wel weer gitaristen, drummers, toetsenisten, zangers en blazers die zich aanmelden. En samen muziek maken is echt ontzettend leuk. Ik maak per nummer een arrangement voor de band. De kernband (de gitaren, basgitaar, keyboard en drums) vormt de basis – de blazers maken het helemaal af. Lang niet alle nummers hebben van origine blazers maar dat is nu juist zo leuk van arrangeren: om er dan toch een goed klinkend, gedeeltelijk nieuw lied van te maken. En als je dan iets bedacht hebt is het ontzettend leuk om het meteen te kunnen horen. Ik gebruik een fijne computer thuis met speciale muzieksoftware gekoppeld aan een keyboard. Zo kan ik de noten inspelen. Ik maak een partituur en met een druk op de knop krijg ik voor ieder instrument een partijtje. Vroeger moest ik alles met de hand schrijven – dat was echt een klus…
Theater Bonhoeffer is het kind dat ik samen met Ellen Philips op de wereld heb gezet. We spraken elkaar een keer tijdens een Kerstmaaltijd en vonden dat er wel eens wat aan theater gedaan mocht worden op het Bonhoeffer. De rest is geschiedenis. Alle voorstellingen zijn met goud omlijst in mijn hart gegraveerd. Wat we in al die jaren hebben bereikt behoort tot waar ik het meest trots op ben!”

Klaas is in 2019 met pensioen gegaan.

Alle liedjes van de band terug luisteren?

Luister naar de songs uit alle theatervoorstellingen, live gespeeld door de Theater Bonhoeffer band.

Alle Spotify-playlists