Theater Bonhoeffer als stageplek!

Theater Bonhoeffer heeft de erkenning gekregen om als stageplek te fungeren op het gebied van drama en musical bij de opleiding MBO artiest. Dit is in maart 2014 erkend en vastgelegd door het GOC (Gewestelijke Ontwikkelings Commissie). Regisseuse van de Theatergroep Ellen Philips begon in schooljaar 2014/2015 met drie stagiaires van het Nova College in Haarlem. Inmiddels is dit aantal uitgebreid en lopen er per jaar tussen de 10 en 15 studenten stage. Er zijn diverse mogelijkheden. De stagiaires assisteren Ellen met de individuele trainingen/repetities van de acteurs, geven les aan enthousiaste leerlingen, helpen bij het decorbouwen of assisteren bij de theatervoorstelling die ieder jaar professioneler wordt. De stage is van begin september (2e week na de zomervakantie regio noord) tot half april. Elke week repeteer je met de leerlingen ongeveer 2,5 uur.

Wat wordt er van je verwacht?
Een zeer grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Er wordt een enthousiaste, actieve houding verwacht.

Afgelopen jaren liepen studenten van het NOVA, ROC en AHK stage.

Wat levert het je op?
Een ervaring voor het leven.

Optie 1 – Regieassistent muzikale theaterproductie

Meewerken aan een theaterproductie op een middelbare school. Er wordt gewerkt aan een productie die geschreven is door leerlingen en docenten. De student helpt bij de repetities, assisteert bij de regie en helpt bij de speltraining. De repetities vinden wekelijks plaats op donderdagmiddag van 14.30 tot 18.00 uur in de periode september t/m april. Ook is er een aantal keer een repetitiedag in het weekend. De voorstellingen vinden plaats in april.

Zie bijvoorbeeld: #ALEX (2019)
De audities voor de leerlingen zijn in juni/juli, daar ben je ook bij aanwezig. Je helpt met een keuze maken van de leerlingen en het indelen in de groepen.

Optie 2 – Theater maken met jongeren

Je gaat alleen of samen met een medestudent wekelijks repeteren met een kleine groep leerlingen. De leerlingen doen auditie en zijn allen gedreven en gemotiveerd.
De lessen zijn van 15.15 tot 18.00 uur. De dag is in overleg. Je werkt toe naar een korte voorstelling voor ouders en genodigden. Repetities starten in september. Eindtijd repetitieproces in overleg.

Zie: Theater Academy

Optie 3 – Regieassistent Kerst

Samen met een regisseur een Kerstvoorstelling maken. Deze theatervoorstelling wordt uitgevoerd eind december.

Zie: cast en band kerst
Repeteren gebeurt wekelijks op vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur. De repetitieperiode is van sept t/m december. Er doen ongeveer 12 leerlingen mee. Het script wordt geschreven door leerlingen en docenten van het Bonhoeffercollege.
De audities voor de leerlingen zijn in juni/juli, daar ben je ook bij aanwezig. Je helpt met een keuze maken van de leerlingen en het indelen in de groepen.

Optie 4 – Theater Special

In de Theater Special werk je zelfstandig met een kleine groepje leerlingen toe naar een korte voorstelling. De Theater Special is ieder jaar een ander soort masterclass. Je kiest zelf een theatervorm. Denk aan: bewegingstheater, cabaret, musical, improvisatietheater, locatietheater, straattheater, toneel, mime, spoken word, absurdisme enz. Je werkt alleen of samen met een medestudent. Je repeteert wekelijks van 15.15 tot 18.00 uur. Dag en periode in overleg. Je start in principe in september.

Uiteraard zijn andere theaterdisciplines ook welkom.

Zoals: grime, tekstschrijven, decorontwerp/bouwen, dans enz.

Wil je stage komen lopen? Geef je dan z.s.m. op door een bericht te sturen aan e.philips@bonhoeffer.nl

Studenten van NOVA over hun stage bij Theater Bonhoeffer:
“Een leuke en vooral leerzame stage waarin je leert samenwerken met jongeren die allemaal een hart voor theater hebben. Je hebt ontzettend leuk contact met de groep en je voelt en ziet ook echt de uiteindelijke waardering als ze hun mannetje staan op het podium. Dat geeft een goed gevoel. Een topstage.”

“Je leert van alles over het omgaan met leerlingen tussen de 12-18 jaar en hoe je ze het beste theaterles kunt geven. Je zal zien dat vooral het plezier het allerbelangrijkste is.”

“Het was een feestje om de leerlingen te zien groeien en onderdeel van het proces te zijn. Ik vond het ook erg leuk om de leerlingen les te geven! Al met al was het gewoon een superfijne ervaring en ben ik blij dat ik afgelopen jaar mee mocht lopen! Bedankt!” 

Leerbedrijf ID: 100078093
Code leerbedrijf: 04ARB100078093