Brenda Stolk

Meegedaan: vanaf 2021 als vocal coach bij Kerstvoorstellingen en producties
Werk: geeft muziekles op het Bonhoeffercollege

Sinds 1 augustus 2021 werkt Brenda Stolk op het Bonhoeffercollege als muziekdocente en vanaf dat moment doet zij ook mee aan Theater Bonhoeffer. Naast haar werk op het Bonhoeffer is Brenda ook koordirigente en geeft ze zangles in Uitgeest. Voordat Brenda op het Bonhoeffercollege is komen werken, heeft ze altijd al veel met muziek gedaan. Zo heeft ze in een band gespeeld waar ze onder andere dwarsfluit, trompet, snare en saxofoon speelde.
Ze had ook al als kind de droom om naar de theaterschool of het conservatorium te gaan maar haar ouders wilden liever dat ze een ander pad bewandelden. Na haar middelbare schoolopleiding heeft ze daarom in eerste instantie een vervolgopleiding in een andere richting gevolgd maar haar liefde voor muziek bleef altijd aanwezig. Daarom is ze uiteindelijk na deze opleiding alsnog een opleiding aan een particulier conservatorium gaan volgen en later naar het conservatorium in Den Haag gegaan, zodat ze met haar passie aan de slag kon.

Brenda doet veel voor Theater Bonhoeffer. Zo studeert ze samen met de leerlingen de nummers voor de voorstelling in en stemt ze vervolgens samen met alle leerlingen de zang mooi op elkaar af. Ook helpt ze soms mee met het arrangeren van de nummers voor de voorstelling. Ze geniet er erg van om samen met de leerlingen nummers in te studeren. Maar ze vindt het met name leuk dat de leerlingen ook hun eigen creativiteit kwijt kunnen in de nummers, zodat er een schitterend eindresultaat ontstaat, soms nog beter dan het idee in haar hoofd!