Volgende week start de kaartverkoop!!!

Volgende week start de kaartverkoop!!!

Heb jij ook al zo veel zin in Waterlooplein 12? Vanaf vrijdag 6 maart kun je je kaarten op de website kopen en in de mediatheek.

September 1941, in de winkel in tweedehands spullen van de familie van Loon dringt het nieuws door dat Joodse kinderen niet langer welkom zijn op reguliere scholen. Deze maatregel van de Duitse bezetter is er een in een lange reeks van maatregelen, die het leven van de Joden in Nederland onmogelijk maken. Jacob en Sarah Meijer besluiten hun drie kinderen, Edith, David en Ruth te laten onderduiken bij de familie Van Loon, op Waterlooplein 12, en zelf het land te ontvluchten.
Hiermee nemen ze een enorm risico, want onder de vaste bezoekers van de winkel bevindt zich de NSB’er Han Richter en vele andere sympathisanten van het nazi-regime. Piet en Betje van Loon besluiten daarom hun dochters Josephine, Els en Marie elders in Nederland onder te brengen, waar het veiliger is. Alleen hun oudste dochter Lena blijft thuis wonen om mee te werken in de winkel. Het enige lichtpuntje in deze duistere tijden is de geboorte van Bennie van Loon, een nakomertje. Verder doorstaat niemand van de betrokkenen de hel van de bezetting ongeschonden.
Als Betje van Loon overlijdt in 1953 komen Lena, Josephine, Els, Marie en Bennie voor het eerst sinds de oorlog weer bij elkaar, na al die tijd geen enkel contact met elkaar te hebben gehad. Nu pas blijkt hoeveel verdriet en hoeveel geheimen de zussen ruim tien jaar lang met zich mee hebben gedragen.

Waterlooplein is de 12e van een reeks geheel zelf geschreven en geproduceerde avondvullende muzikale theaterproducties van het Bonhoeffer. Het onderwerp is in het licht van de viering van 75 jaar bevrijding en de sterfdatum van Dietrich Bonhoeffer zeer toepasselijk.

Dus kom vooral kijken en koop volgende week je kaartjes.