Marijke Lute neemt afscheid

Marijke Lute neemt afscheid

Marijke Lute heeft vóór de 19 jaar die zij op het Bonhoeffercollege werkte in diverse andere sectoren gewerkt, waaronder de reisbranche. Als leerling haalde ze in 1978 op het Bonhoeffer, als zo ongeveer de eerste lichting BC, haar atheneum A diploma en in 2001 haalde ze haar bevoegdheid docent Nederlands. Dit alles maakte haar tot een instituut op zichzelf – de ware Bonhoeffermoeder.

Naast een bevlogen docent is zij een heel goede mentor, zeer actief op pr gebied, als webmaster, ze leidde de schoolkrantredactie, organiseerde de Valentijn rozenactie, ging heel vaak mee op de buitenlandreizen, zong bij gelegenheid collega’s toe en last but not least: met Ellen en Klaas vormde ze tien jaar de ogenschijnlijk onverwoestbare theatertrojka. Ze heeft waanzinnig veel voor Theater Bonhoeffer betekend als scenario-coördinator en schrijfster en was ook altijd met een rol op toneel te zien. Maar ze was bovenal de inspiratievolle co-muse van het creatieve team dat het theater heeft gemaakt tot wat het nu is.

Haar inzet en gevoel voor humor, haar openheid en interesse in de ander, haar creativiteit en warmte gaan we allemaal erg missen. Ze heeft nooit gezegd dat ze niet meer van het BC hield maar gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen…. we hopen allemaal van harte dat ze vindt wat ze zoekt daar aan de rand van dat Mokum, maar weten ook zeker dat zij met haar kloppende kwaliteiten elke deur geopend zal krijgen. Wij zijn haar eeuwig dankbaar voor alles wat ze niet alleen voor de school, maar ook voor theater Bonhoeffer heeft betekent. Voor altijd in ons hart!

Hieronder de Nederlandstalige medley die wij haar hebben toegezongen: