• Alle nieuwsberichten
        • Per categorie:

  • TB in beeld!
  • FAQ
  • Contact

Audities

Voor de start van ieder nieuw theaterseizoen worden er audities gehouden. Deze audities vallen elk jaar 1 à 2 weken vóór de zomervakantie. Je kunt je op deze pagina aanmelden voor de audities.

 

Je doet auditie voor de band, zang en/of acteren.

Als je auditie voor acteren doet, wordt je naar aanleiding van je auditie ingedeeld in één van de volgende groepen:


Cast muzikale Theaterproductie
Cast Kerstproductie
Theater Academy
Theater Special

 

Voor andere taken binnen Theater Bonhoeffer geef je je op via het aanmeldingsformulier.

 

Wil je oefenen en tips voor je auditie? 

Dan is de auditie-speltraining iets voor jou! Bij de auditie-speltraining leer je hoe je het best je auditie en mono- of dialoog kan aanpakken, om zo de jury bij je auditie weg te blazen. De training vindt plaats op woensdag 24 juni 2020.

 

 

 

AUDITIES voor het schooljaar 2020-2021:
donderdag 25 juni 2020: acteren onderbouw
vrijdag 26 juni 2020: acteren bovenbouw

woensdag 1 juli 2020: band en zang

 

Het laatste nieuws over de audities

Klik hierboven voor de auditie-indeling.

LET OP!: DE INDELING IS OP 30/06/2019 VERANDERD!!

Inschrijven voor de auditiespeltraining

Inschrijving sluit vrijdag 28 juni! Indeling volgt per mail

Hoe verloopt een auditie?

Opgeven voor een auditie kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen en aan te geven of je voor zang, band of spel auditie wilt doen. Een combinatie is mogelijk voor bij een auditie, maar je kan na de auditie maar bij één groep worden geselecteerd.
Enkele weken voor de audities sturen wij via jouw Bonhoeffer email het auditieschema en wat je moet kennen/kunnen voor de audities. Deze info komt overigens ook op deze pagina te staan.

Wat moet je kennen/kunnen?

Voor de band zullen er enkele songs, met bladmuziek, staan die je moet kunnen spelen en we zullen je vragen zelf een klein stukje voor te bereiden.
Voor de zang zullen er enkele songs zijn die je moet instuderen.
Voor de spelaudities zal er een mono- en dialoog op de site komen te staan, die je naderhand uit je hoofd moet kennen en deze in te studeren.​

Op de dag zelf: Ongeveer een week voor de audities komt op deze pagina een indeling te staan van de audities, die we je ook toesturen via de mail. JE DOET ALTIJD AUDITIE IN GROEPEN!

Omdat wij weinig tijd hebben, moeten wij snel en efficiënt werken. Er worden enkele oefeningen gedaan en wij letten op je spel, zang of muzikale kwaliteiten en je motivatie. We kijken naar hoe je onze aanwijzigingen tot je neemt en hiermee omgaat, dit geeft ons een idee hoe we je nieuwe vaardigheden kunnen aanleren. Er worden aantekeningen gemaakt en na afloop van alle audities gaat de jury (bestaande uit het Artistiek Team en de docenten van verschillende lesgroepen) samen overleggen om te bepalen wie we gaan aannemen. Je hoort dan zo snel mogelijk of je bent aangenomen op deze website!

“Als je auditeert: wees jezelf en probeer zoveel mogelijk plezier te halen uit je auditie! Vergelijk jezelf nooit met de anderen, dat werkt remmend op je prestaties.”

Scroll Up