Theo Wesker

Rol in Theater Bonhoeffer: acteur
Meegedaan aan theaterproducties: Moordmeiden, Circus Bonz, Rock the Boat, Follow Me, Brothers in Arts, A Coded Mind, Wir sind Berliner, Hearts & Diamonds, #Alex, Be Right Back

Theo Wesker, de nestor van Theater Bonhoeffer

Theo acteert al 10 jaar bij Theater Bonhoeffer. Zijn eerste glansrol was die van circusdirecteur Walter Ravelli van Circus Bonz. Hij was de baas over de circustent die werd opgebouwd op het parkeerterrein achter het Bonhoeffercollege, maar kwam bij een mislukte goocheltruc jammerlijk aan zijn einde en stierf midden in de piste een dramatische verdrinkingsdood.

Theo had al wat eerdere acteerervaring en kreeg zo bij Theater Bonhoeffer de smaak weer helemaal te pakken. Bij de voorstelling Rock the Boat over de avonturen van het illegale radio-zendschip Roxanne vertolkte hij de rol van minister Joseph Luns die onverbiddelijk de zendmachtiging introk. Bij Follow Me speelde hij docent geschiedenis en vader van een leerling die zich tot de dood liet meeslepen in zijn waanbeelden. Bij Brothers in Arts probeerde hij het landhuis te kopen. In de voorstelling A Coded Mind speelde hij de glansrol van Steward Menzies, hoofd van de Britse geheime dienst MI6.

In Wir Sind Berliner was hij producent Alexander Well, in Hearts & Diamonds speelde hij Wijnand Pon en in #Alex vertolkte hij de rol van Karel de Vries. Helaas heeft hij niet kunnen schitteren in de door corona afgelaste voorstelling Waterlooplein 12, maar dit jaar kan hij gelukkig weer de rol van conrector Olivier vertolken. 

Leerlingen en collega’s kennen docent Lidy Wesker als de vrouw van Theo, maar hij heeft ook een vaste ’theatervrouw”: Gerda Gons. Ze hebben meermaals rollen vertolkt als kibbelende echtgenoten en een memorabele scène is de wilde struikelpartij op het podium bij Brothers in Arts. Theo gaat na dit schooljaar van zijn welverdiende pensioen genieten, we zullen hem dus helaas op het podium en in de coulissen moeten gaan missen!