Peter-Paul Rauwerda

Rol in Theater Bonhoeffer: scenarioschrijver en acteur
Meegedaan aan Theaterproducties: 
Kerstproducties
Wir sind Berliner (2017) – acteren als Stasi soldaat, scriptschrijven
Hearts and Diamonds (2018) – scriptschrijven
#Alex (2019) – politieagent Wouter Coen de Wit – scriptschrijven
Waterlooplein 12 (2020/2021 niet gespeeld ivm Corona) – script en acteur

Werk: geeft wiskundeles op het Bonhoeffercollege, kinderboekillustrator, romanschrijver

Peter-Paul is sinds 2016 wiskundedocent op het Bonhoeffercollege. Hij geeft wiskundeles aan de bovenbouw. Ook werkt hij samen met een groep leerlingen aan de schoolkrant die een aantal keer per schooljaar uitkomt. Bij Theater Bonhoeffer bedenkt Peter-Paul mee met en schrijft mee aan de theatervoorstellingen. Verder vervult hij als acteur elk jaar een kleine rol in deze voorstellingen. Peter-Paul heeft ook voor drie songs in de kerstproducties de songteksten geschreven.

Peter Paul Rauwerda heeft econometrie gestudeerd. Tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste betaalde opdracht als tekenaar, namelijk een strip voor het universiteitsblad. Na zijn studie heeft hij jarenlang als tekenaar voor een reclamebureau gewerkt, waar ze computerspellen en websites maakten.
Sinds 2000 is Peter-Paul illustrator van kinderboeken; inmiddels heeft hij er al ruim vijftig geïllustreerd, van grote schrijvers als Guus Kuijer en Dolf Verroen. De omslag van de boeken en vaak ook de tekeningen binnenin de boeken.
In 2016 verscheen zijn eerste roman “De negen kamers”, waarvoor hij de
Dioraphte Literatour Publieksprijs 2017 heeft gewonnen. Daarna volgde een verhaal in de bundel “Jij en ik”. In 2020 schreef en illustreerde hij het prentenboek “Wie ben ik?”

Na het zien van “A Coded Mind” was Peter-Paul diep onder de indruk. Toen er een oproep kwam om mee te doen aan de masterclass scriptschrijven (voor leerlingen) schreef hij dat hij  heel graag mee wilde doen. Van Ellen had hij begrepen dat docenten ook welkom zijn en het leek hem fantastisch om aan een volgende productie mee te mogen doen. Bijvoorbeeld als lid van het schrijfteam. Vanaf dat moment is Peter-Paul niet meer weg te denken bij Theater Bonhoeffer.

In 2017 ontwierp Peter-Paul het logo voor theater Bonhoeffer. De sporten van de ladder zijn verschillend van kleur. Dit geeft de suggestie van een opwaartse beweging, zoals bij een rijzende ster. En daar hebben we er heel wat van!

http://www.pprauwerda.nl/

Klik op het artikel om het te vergroten!

Klik op de boekcover om meer info over het boek van Peter-Paul te lezen of om het boek te bestellen!

Songs geschreven door Peter-Paul