Mieke Kenter

(2017-2021)

Rol in Theater Bonhoeffer: Vocal-coaching, zangeres
Meegedaan aan:
Kerstproducties (2017, 2018, 2019)
Wir Sind Berliner (2017)

Hearts and diamonds (2018)
#Alex (2019)

Werk: Muziekdocente en brugklasmentor op het Bonhoeffercollege van 2017 tot 2021

Mieke Kenter, muziekdocente op het Bonhoeffercollege, heeft in onze band gezongen en gaf  vocal-coaching aan het koor.

Mieke studeerde op het conservatorium in Amsterdam. Als 17-jarig meisje kwam zij daar binnenlopen, ze had een jaar hard gestudeerd op haar theorie en werd toegelaten. Tijdens haar studie is zij naar Nepal geweest waar ze samen met een studiegenoot een communityproject opzette en muziekles gaf. In de 4 jaar dat ze op het Conservatorium zat heeft Mieke gezongen in een closeharmony groep. Er werden songs gezongen zoals: Because van the Beatles en Listen to the music van de Doobie Brothers, gearrangeerd door Mario Previti.

Mieke begeleidde de zang maar daarnaast zong ze ook zelf mee in de voorstelling. Ze deed sinds de voorstelling Wir sind Berliner mee aan Theater Bonhoeffer. Op verzoek van meneer Sabel heeft mevrouw Kenter in 2017 de zang op zich genomen. Mevrouw Kenter hielp de zangers en zangeressen met het instuderen van al hun nummers en zorgde dat alles hierbij goed op zijn plaats viel. Mevrouw Kenter in een interview: ‘Wat ik zo leuk vind is dat als het eenmaal ingestudeerd is alles op z’n plaats valt en de leerlingen door hebben wat ze met elkaar hebben neergezet. Dat groepsgevoel vind ik geweldig om te zien en mee te maken.’

Mieke Kenter nam in 2021 afscheid als muziekdocente op het Bonhoeffercollege.
Zij neemt samen met haar broer het melkveebedrijf van haar ouders over. Mieke lanceerde in 2018 het idee van de Bergense Melksalon bij haar ouders. In de zelfbedieningsautomaten op de boerderij kunnen mensen terecht voor verse melk, zelfgemaakte yoghurt, vla, karnemelk en hangop en Beemster kaas. Mieke zocht naar een manier om ‘iets’ met het buitenleven of voor zichzelf te doen. In eerste instantie werd gedacht aan alleen een melktap, uiteindelijk werd gekozen voor ook een zelfbedieningsautomaat met andere zuivelproducten.