Kris Aardenburg

Rol in Theater Bonhoeffer: Productieleider, geluidstechnicus, website bewerker, begroting, filmregistratie, scriptschrijver, het hart van Theater Bonhoeffer.
Meegedaan aan producties:
Brothers in Arts (2015)
A Coded Mind (2016)
Wir Sind Berliner (2017)
Hearts and Diamonds (2018)
#Alex (2019)
Na #ALEX is Kris betrokken bij Theater Bonhoeffer als coach en ondersteuning bij de geluidstechniek, en voor productie ondersteuning.

Perfectionist ten top

Als klein eigenwijs blond krullenbolletje kwam Kris in 2015 meehelpen bij de geluidstechniek. Samen met Bart Sparrius nam hij de taken over van Dave van Dansik. Dit was bij Brothers in Arts, toepasselijke titel voor Kris. Hij bleek besmet te zijn met het theater Bonhoeffer virus en kreeg de smaak te pakken. Het jaar daarna bij A Coded Mind deed Kris niet alleen de geluidstechniek samen met Daniel Swart en Mats Kuhlman maar hielp hij ook als productieassistent en liep mee met productieleider Anouk van Amsterdam.
Kris groeide in zijn rol en een jaar later werd hij officieel de productieleider van theater Bonhoeffer. Daar bleef het niet bij want bij Wir sind Berliner nam hij veel meer taken op zich. Hij nam de begroting voor zijn rekening en maakte deze kloppend. Hij deed samen met Mats de geluidstechniek, dacht mee bij het tot stand komen van het script, en monteerde samen met Demi Scheerman de filmregistratie. Daarbij ging hij ook aan de slag met de website van Theater Bonhoeffer. Dit bleek nog maar het begin te zijn. Ook bij Hearts and Diamonds bleef Kris namelijk zeer actief als productieleider, geluidstechnicus, websitebouwer en uiteraard dacht hij mee met het script en de bijpassende songs. De website werd een prachtig document waar alles werd vastgelegd. Elk weetje, elk detail is perfect en klopt, dat kun je wel aan Kris toevertrouwen. Het is een eigen encyclopedie van Theater Bonhoeffer geworden.
Kris dacht groter en wilde meer, dus zo werd bijvoorbeeld het begrip vrienden van Theater Bonhoeffer in het leven geroepen. Ook werd er nagedacht over een minitheater in kop A met betere geluidsboxen, de geluidstechniek kreeg een boost met allerlei nieuwe technische snufjes en er werd alles op alles gezet om een betere filmregistratie te krijgen met betere geluidskwaliteit. Kris bleek een perfectionist ten top, hij was niet te stuiten en werkte dag en nacht aan Theater Bonhoeffer.
In zijn examenjaar legde hij zijn gehele ziel en zaligheid in #Alex. Het werd een waanzinnig goede voorstelling met extreem goede kritieken van het publiek en de pers.
Kris zou Kris niet zijn als hij niet voor de volle 100% gaat voor zijn doel. En met het eindexamen in zicht werd zijn doel: slagen zodat hij in zijn vervolgopleiding verder kan groeien in de theatertechieken.
Kris liet zijn taken los. Toen pas werd duidelijk hoeveel Kris had gedaan. Alleen al voor het bijhouden van de website zijn vijf mensen nodig en voor de productieleiding zijn dat er zes.
Kris verlaat nu het nest en vliegt uit naar een groter doel. Hij gaat het zeker maken in de (theater)wereld en wij kunnen alleen maar hopen dat hij af en toe terugkomt in zijn oude nest bij Theater Bonhoeffer om ons deelgenoot te kunnen maken van zijn nieuw verworven kennis en techniek.

Ellen Philips

Kris heeft ook zijn eigen portfolio-website!:
https://krisaardenburg.nl/

Bron: programmaboekje #ALEX (2019)