Koen Flierman

Rollen in Theater Bonhoeffer:
Moordmeiden – Jean-Pierre
Circus BonZ – knecht
Rock the Boat – Joost de Player
Follow Me – Patrick
Brothers in Arts – Matthijs de Heer
Vanaf A Coded Mind is hij lichttechnicus

Koen Flierman is voor Theater Bonhoeffer een bekend gezicht. Hij heeft 5 jaar op het Bonhoeffer gezeten en vijf jaar deed hij mee. Nu hij van school af is doet hij het licht aan de regietafel. Buiten zijn rollen heeft Koen veel werk verricht voor de projecties bij Follow Me en Brothers in Arts. Ook de trailers van Circus BonZ, Rock the Boat, Follow Me en Brothers in Arts waren van zijn hand. Wij denken dat hij grote kans had gemaakt als hij zich had aangemeld bij de filmacademie. En wat te denken van zijn optreden, als Joost de Player, tijdens de promotie van Rock the Boat in de aula. Hij zou geen gek gezicht slaan als aanstormend dj talent. Verder is hij een briljant acteur, dus op de toneelschool zou ook ook geen flater slaan.
Maar Koen koos een geheel andere richting: Hij studeerde werktuigbouwkunde en liep stage als technisch adviseur special effecten bij Nationaal Opera & Ballet. Voor het Nationale opera & Ballet ontwikkelde hij een modulaire roterende toneelvloer met een diameter van 16 meter. Dit was tevens zijn afstudeerproject. Inmiddels werkt hij bij Heilig B.V., een grote machinebouwer, als sales Engineer en doet daarbij haalbaarheidsstudies naar een passende oplossing voor een probleem van de klant en werkt die vervolgens uit tot een realiseerbaar ontwerp.

Koen: “Theater Bonhoeffer heeft me een speeltuin geboden waarin ik als acteur, filmer en techneut mocht (en mag) rondrennen. Je kunt over alle aspecten van theater wat leren zonder er gelijk een vervolgstudie in te doen. En als je er wel mee door wilt heb je meteen al een kleine portfolio, goede referentie en stageplek; win-win! Verder heb ik me altijd veilig en op mijn plaats gevoeld op school, de theatergroep heeft hier aan bijgedragen. Het samenwerken met oudere leerlingen verbreed je netwerk binnen school. Verder leer je leraren beter kennen wat bijdraagt aan een (nog) leuke(re) schooltijd. Ik had mijn Theater-Bonhoeffertijd voor geen goud willen missen. Het heeft me verrijkt met ervaring, kennis en mooie herinneringen die ik altijd bij me zal dragen.”

Niet alleen Koen maar ook zijn zus Maricke Flierman en zijn vader Paul Flierman zijn zeer bekend en geliefd bij Theater Bonhoeffer. Zijn moeder, Annelies Blom, is bij Circus BonZ begonnen met het “Fliermannen virus” dat zich onder ons verspreidde. Zij heeft destijds enorm veel gedaan voor de productie. Paul Flierman was, en is nog regelmatig, actief bij het decorteam waar hij meehelpt met het tot stand komen van de geweldige decors.

Update
Ondertussen is Koen werkzaam bij het nationaal opera en ballet als vakman Special Effects. 

Willem van Amsterdam (ook acteur geweest bij Theater Bonhoeffer) aan het woord over Koen:
Koen is een persoon op wiens talenten je jaloers zou kunnen worden, ware het niet dat hij te aardig is om te benijden. Hij kan met iedereen goed overweg en is dan ook een graag geziene gast (en hulp) bij welke gelegenheid dan ook.
Als acteur is hij ongelooflijk sterk. Hij weet zijn vaardigheden goed in te schatten en uit te dragen, zonder arrogant over te komen. Zijn energie en theatrale vaardigheden stimuleren zijn medespelers enorm om zelf ook meer uit hún rol te halen. Hij is op zichzelf staand een goed speler en tevens een geweldige aanvulling voor een groep. Bij hem voelt iedereen zich veilig en gewaardeerd.

Koen is hopelijk elk jaar tijdens de shows op het Bonhoeffer te vinden.