Kees Groot

Rol in Theater Bonhoeffer: Productieleider en vuurspuwer bij Circus BonZ

Meegedaan aan theaterproducties:
Circus BonZ: regie assistent, vuurspuwer
Rock the Boat: productiemanager
Follow Me: productiemanager

Kees Groot is een oud leerling van het Bonhoeffer, hij heeft zes jaar op het Bonhoeffer gezeten en hij heeft zijn laatste drie jaar meegedaan aan de producties.

“Het middelpunt”

Ellen Philips aan het woord over Kees:

Kees Groot kwam als jong jochie bij mij langs in het lokaal. Ik geloof dat hij toen eind tweede klasser was. Hij wilde regie-assistent worden zei hij. Ik wist niet zo goed wat ik met hem aan moest, we waren nog maar net bezig met het stuk bedenken, de audities voor Circus BonZ kwamen eraan en we waren net klaar met Moordmeiden. Ik wist niet goed of ik een onderbouwleerling als regie- assistent wilde en wat ik daarmee aan moest. Ook wist ik niet hoe serieus Kees was, mogelijk dat het een bevlieging was en hij na een aantal keer zou afhaken. Dus ik zei tegen Kees dat hij maar over een paar weken terug moest komen. Kees liet zich niet wegsturen en kwam elke week bij me langs om te vragen of ik al wat meer wist. Na de vierde keer kon ik hem niet weer met een kluitje in het riet sturen dus dacht ik, waarom niet, en nam ik hem aan als regie-assistent.
Nou, daar heb ik geen minuut spijt van gekregen. Kees ontpopte zich als een ware productiemanager en hielp alles in goede banen leiden waar het maar kon. Of het nou als assistent van mij was, als vuurspuwer in de show, als backstagecrew, als kaartjesverkoper, als bewaker het maakte niet uit. Kees hield overal in de gaten of alles goed liep en stuurde iedereen aan. Sandra met de flyer, mij met de afspraken rondom spel en regie, Klaas met de afspraken rondom de band, het geluid, het licht, de tent bij BonZ, de facebookberichten, de mails, de website. Niks was Kees te gek. In de aula hebben we een plekje dat het midden van de speelvloer aangeeft. Dit plekje heet” koperen Kees” en dat zegt genoeg. Kees was het middelpunt van de producties.”

Kees Groot over zijn ervaringen bij Theater Bonhoeffer:
Mijn naam is Kees Groot (inmiddels oud-leerling). Ik heb 3 jaar lang (Circus BonZ, Rock the Boat en Follow Me) meegewerkt aan de Theaterproducties op het Bonhoeffer College. Mijn eerste jaar als regie-assistent bij Circus BonZ. Ik hielp toen vooral regisseur Ellen Philips bij het regisseren van het stuk. Daarnaast heb ik ook opgetreden als vuurspuwer tijdens de voorstellingen. Het tweede jaar (Rock the Boat) ben ik productiemanager geworden. Best spannend! Want dit was een nieuwe functie binnen de productie die eerst door verschillende mensen werd gedaan. Ik ging mij dus wat meer bezig houden met de management kant van de producties dan echt met het verhaal zelf. Iets wat mij heel erg goed beviel. Ook tijdens Follow Me ben ik werkzaam geweest als productiemanager. De werkzaamheden waren super divers. De ene dag ben je bezig met het ontwerpen van posters, de andere dag zit je met de decor- en lichtontwerpers aan tafel. En de volgende keer zit je bij de lokale radio om de productie te promoten! Daarnaast werd er tijdens Rock the Boat ook een nieuwe website, naam en slogan bedacht. Ook dit was super interessant om te mogen ontwikkelen. Mijn bijzonderste momenten bij Theater Bonhoeffer? Het moment dat iedereen zijn applaus in ontvangst genomen heeft op de première. En je backstage staat en denkt: WAUW! Hier hebben we een jaar kei hard voor gewerkt en we hebben het gewoon (weer) geflikt! Een ander mooi moment? En als je met de hele cast en crew zit te eten vlak voor de voorstelling, al die mensen uit verschillende jaarlagen en afdelingen. Die zonder theater elkaar misschien nooit gekend zouden hebben. Want theater is super leuk om te maken. Maar mensen elkaar laten leren kennen via theater op school is nog veel leuker! Theater maken doe je niet voor niets samen!