Jacko Weijers

Bij theater Bonhoeffer sinds: 2018

Meegedaan aan voorstellingen: Hearts & Diamonds, #Alex, Waterlooplein 12 (afgelast), Be Right Back

Gezin: Jacko heeft twee kinderen die in 2021 examen hebben gedaan op het Bonhoeffercollege. Mike en Melissa waren ook actief bij Theater Bonhoeffer in de licht/geluidstechniek.

Jacko Weijers is een ervaren decorbouwer en inmiddels een vaste waarde binnen het decorteam van Theater Bonhoeffer. Naast dat hij actief is bij Theater Bonhoeffer bouwt hij ook decors voor het jaarlijkse optreden van Theatergroep Horizon in schouwburg De Vest en verzorgt decors en techniek bij Superstar Theaterproducties in Alkmaar. Van kleine producties tot grote producties, kleine zalen tot grote zalen, zelfs Koninklijk Theater Carré is voor Jacko geen onbekend terrein. Mogen wij dus even boffen dat we hem hebben kunnen strikken. Theater Bonhoeffer maakt dankbaar gebruik van zijn brede vakkennis! Bij de voorstelling #Alex lieten de rails van Jacko aan de dakconstructie de panelen van 4 meter hoog soepeltjes over het podium zweven. Zo soepel, dat er zelfs mee gedanst kon worden wat spectaculaire beelden opleverde.

Jacko slaat de spijker op z’n kop, slaat nooit de plank mis, zorgt dat je gebeiteld zit en is zelden afgezaagd. Als Jacko er is heb je niets te frezen, en hij maakt nooit een scène. Alhoewel, wisten jullie dat hij ook wel eens zelf op het podium van De Vest acteert?

Nadat het oorspronkelijke decorteam (Paul, Niels en Jan) in 2016 aangaven te stoppen met decorbouwen, moest Theater Bonhoeffer op zoek naar een nieuw team om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen. Omdat het decorbouwen op een vrij hoog niveau ligt, werd dit geen gemakkelijk taak. Maar zoals dat gaat bij Theater Bonhoeffer loste deze uitdaging zich bijna vanzelf op. Twee van de drie oud-decorbouwers kregen toch weer een beetje de kriebels op weer te bouwen, maar daar wilden ze wel een extra handje bij. Omdat Jan en Jacko elkaar kenden van Theatergroep Horizon en daar ook samen decorbouwen, lag het voor de hand om te vragen of Jacko toevallig tijd en zin had om te ondersteunen bij het decorbouwen voor de voorstelling van Hearts & Diamonds. Aangezien zijn twee kleine evenbeelden van kinderen op het Bonhoeffercollege zaten en ook mee gingen helpen bij deze voorstelling, kregen we een volmondige Ja!

En dat is het moment dat je Jacko leert kennen. Als hij zegt ergens aan mee te willen helpen, zal hij er helemaal voor gaan en zelf een beetje meer. Niets is te gek en voor elke uitdaging weet hij en oplossing te vinden. Daarnaast een fijn iemand om in het team te hebben, trouw, toegewijd, en zo gek als een deur!

Hopelijk mogen we nog lang van Jacko zijn kennis, kunde en gezelligheid mogen genieten!