Waterlooplein gecanceld

Waterlooplein gecanceld

Helaas is het spelen van de voorstelling Waterlooplein 12 ook dit schooljaar door alle gevolgen van Covid-19 niet meer haalbaar. Het prachtige script en decoridee zal over een aantal jaar alsnog worden uitgevoerd met een nieuwe cast en band.
 
Dit is enorm jammer van al het werk dat al is verzet en de investeringen die al zijn gedaan in deze productie en het prachtige decor. Sommige acteurs en vele bandleden werken nu al twee jaar wekelijks naar deze voorstelling toe die nu uiteindelijk niet komt, een aantal prachtige scènes staan als een huis. Het decorteam heeft tientallen rekwisieten ontworpen en gemaakt en meer dan 100 decor-onderdelen verzameld die al vanaf augustus 2019 in opslag staan. 
Maar de maatregelen staan ons zeker niet toe deze voorstelling zoals gepland in maart te spelen. Er kan nu ook niet meer echt worden gerepeteerd, zeker niet samen met de meespelende docenten. Uitstel naar een latere datum in dit schooljaar is in verband met examens niet mogelijk. Een groot deel van de huidige cast zal aan het einde van dit schooljaar geslaagd zijn en zal volgend jaar door studie niet meer kunnen meespelen. Hierdoor zijn we gedwongen de voorstelling Waterlooplein 12 voor de tweede keer te schrappen en geeft Covid-19 ons een dramatisch lesje in drama.
 
Theater Bonhoeffer heeft binnen het Bonhoeffercollege een apart eigen budget en financiële verantwoording. Jullie zullen begrijpen dat nu de kaartverkoop halverwege werd gestaakt en de investeringen in decor en techniek al werden gedaan voordat Covid-19 ons leven overhoop gooide, we nu financieel ook voor een uitdaging staan. Hoe professioneel onze producties ook zijn, wij kunnen als amateurs geen aanspraak maken op steunmaatregelen. We hopen dan ook dat mensen die al een toegangskaartje hadden gekocht bereid zijn dit bedrag nu aan ons te doneren om ons te steunen in deze moeilijke tijd. Onze sponsors houden een advertentie tegoed in het programmaboekje van de voorstelling van volgend jaar, een jubilieumvoorstelling ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Bonhoeffercollege.