2009 ∞ The Commitments

Bonhoeffer goes soul


Docenten en leerlingen van het Bonhoeffercollege brengen de muzikale theaterproductie “The Commitments”, waar zij maandenlang aan gewerkt hebben. Deze productie is vrij bewerkt naar het wereldwijde succes van Alan Parker’s Oscar-genomineerde film begin jaren ’90,

Jimmy Rabitte krijgt het geniale idee om in zijn kleine dorpje boven Dublin een soulband op te richten. Hij laat audities doen die leiden tot een selecte groep musici, zangers en zangeressen. Een zekere Joey “the Lips” Fagan komt ook bij de band en maakt indruk met zijn trompet. Hoewel de muziek steeds beter wordt, komen interne strubbelingen de harmonie binnen de band niet altijd ten goede.

De band moet behoorlijk worstelen om boven te blijven, maar brengt uiteindelijk met veel succes de ware soul naar de bewoners van Dublin, en naar de rest van de wereld. Maar of de band stand weet te houden….

Ellen Philips (docent wiskunde) is de geweldige regisseur van het stuk dat op een grappige manier vertaald is door René Veenman (tot voor kort docent oude talen). Met haar ervaring in het amateurtoneel krijgt Ellen de leerlingen en docenten precies waar ze ze hebben wil. Daarbij geeft Lidy Gulickx (oud-docent Nederlands) als regieassistent ook nog eens de nodige aanwijzingen. Het is een wisselwerking die een fantastische uitwerking op het spel heeft. Het oefenen leverde natuurlijk vele komische momenten op en er werd dan ook veel gelachen op de donderdagmiddagen in de gymzaal.

Klaas Sabel (afdelingsleider VWO en docent muziek) heeft de muzikale leiding van de voorstelling. Hij haalt het beste in de muzikanten naar boven en laat de leerlingen hun mooiste tonen vinden.

 

Geef hier uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s