Over ons

Theater Bonhoeffer is, sinds 2008, een theatergroep op het Bonhoeffercollege te Castricum, die jongeren uit alle jaarlagen van het Bonhoeffercollege theaterles biedt en de kans geeft jaarlijks mee te spelen in zelfgeschreven muzikale theaterproducties.
Elk jaar maakt Theater Bonhoeffer met leerlingen, leraren, ouders en vrijwilligers met evenveel enthousiasme de muzikale theaterproductie en kerstproductie. Het grote verschil met een musical is dat de acteurs niet zelf zingen en dansen. Er bestaat een aparte band met koor, een acteergroep en meestal ook een dansgroep. Verder zijn er meerdere lesgroepen. De producties zijn een vrije bewerking van een film, boek of bestaand verhaal en worden geschreven door leerlingen en docenten, het scriptschrijversteam.

Meer over:
– De Muzikale Theaterproductie
– Het Artistiek Team
– De ervaringen
– Wall of Fame
Wat anderen van ons vinden

Historie

Theater Bonhoeffer (voor 2016 was de naam Theater at Bonhoeffer) is opgericht in 2008 door Klaas Sabel en Ellen Philips. Zij bedachten het concept ‘Muzikale theaterproducties op het Bonhoeffercollege te Castricum’. In april 2009 was de eerste muzikale theaterproductie een feit: The Commitments. Sindsdien is er elk jaar een theaterproductie rond april. Klaas en Ellen werden enkele jaren later, samen met Marijke Lute (scenario) de ‘Grote Drie’, en vormden samen het kernteam van Theater Bonhoeffer.
In 2012 heeft Theater Bonhoeffer, als jubileum van het 40-jarig bestaan van het Bonhoeffercollege, de productie Circus BonZ gespeeld. Bij deze productie is een circustent op het parkeerterrein van het Bonhoeffercollege gebouwd. In dat jaar kwam het decorteam Niels de Vos, Paul Flierman en Jan van Zelst om de hoek kijken. In de jaren die volgden hebben zij Theater Bonhoeffer, zowel organisatorisch als decor-technisch, naar een professionele hoogte gebracht. Na hun decor-meesterwerk van ‘A Coded Mind’ hebben Niels en Paul afscheid genomen. Jan van Zelst is, samen met Koen Flierman, bij Theater Bonhoeffer als lichttechnicus gebleven.

In 2012 is ook het Artistiek Team ontstaan en sindsdien is er ook een productieleider aanwezig in dit kernteam.

Het Artistiek Team maakte vanaf 2014 een grote doorslag. Naast de theaterproducties in april kwamen er nu ook meerdere (les)groepen en producties. Namelijk: de Theater Academy, de Kerstproductie, Theatersport en Bonhoeffertijd.

Geef hier uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s