Theater Bonhoeffer – Wees Op Je Hoede (lyrics video)
Theater Bonhoeffer – Ik Heb Het Licht Gezien (lyrics video)
03. Somewhere I Belong – #ALEX [MUZIEK]
13. Night Of The Hunter – #ALEX [MUZIEK]

Foto's van alle voorstellingen Bekijk ze hier!


Registraties voorstellingen Bekijk ze hier!


Registraties muzikale theatervoorstellingen

De muzikale en jaarlijkse theatervoorstelling van Theater Bonhoeffer met band, zang en spel. De theatervoorstelling is elk jaar rond half april.

Sinds 2009 wordt er elk jaar, rond half april, een theatervoorstelling gespeeld. Bij deze theatervoorstellingen komt veel kijken en er zijn veel mensen die zich inzetten hiervoor. O.a. een scriptschrijversteam, techniek crew, acteursgroep, band, zanggroep, decorploeg en front- en backstage crew komt helpen. Deze groepen bestaan uit (oud)leerlingen, docenten en ouders. Lees meer op de pagina’s van de voorstellingen zelf.

In deze afspeellijst staan alle registraties van de muzikale theatervoorstellingen!

Registraties kerstvoorstellingen

In december 2015 heeft Theater Bonhoeffer in samenwerking met de Heemskerkse organisatie ‘Kerst op het Plein’, NOVA college en ROC college voor het eerst een kerstvoorstelling gespeeld!
Na dit grote succes komen er meerdere kerstvoorstellingen in Heemskerk en sinds 2016 ook in Castricum!

Zie in deze afspeellijst alle registraties van de kerstvoorstellingen!


Live muziek van onze band Beluister ze hier!


Hearts & Diamonds [MUZIEK] (2018)

Het verhaal

Follow Me [MUZIEK] (2014)

Het verhaal
In 2014 trad Theater Bonhoeffer op in haar eigen theater met Follow Me!
Wat als je klas verandert in een nachtmerrie?

Theatergroep Bonhoeffer liet in een indrukwekkende voorstelling zien hoe een experiment uit de hand liep en leerlingen willens en wetens leeftijdsgenoten buitensluiten in het belang van de groep. De ontluisterende gevolgen daarvan werden kracht bijgezet door een grandioos repertoire aan bekende en onbekende nummers.

In deze afspeellijst alle songs uit de voorstelling Follow Me (theatervoorstelling 2014), gespeeld door de TheaterBonhoeffer-band!

Circus BonZ [MUZIEK] (2012)

Walter Ravelli, directeur van het zieltogende familiecircus BonZ, is naarstig op zoek naar nieuwe acts voor het circus dat voor zijn voortbestaan moet vrezen omdat dierenactivisten de voorstellingen willen saboteren. Terwijl zijn verloofde hem lastigvalt met futiliteiten rondom hun naderende huwelijk, eisen dochter Lena en zoon Raoul zijn aandacht omdat de audities grote verschillen van mening met zich meebrengen; Lena wil vooral dat er geld in het laatje komt en Raoul kiest voor kwaliteit. Dubieuze sponsors duiken op en ondertussen ontstaat er een broeierige liefde tussen Raoul en het olifantenmeisje Sira die al relatie heeft met dompteur Ludo. De spanning loopt op en de hartverscheurende climax zet de toekomst van [...]

Brothers in Arts [MUZIEK] (2015)

In april 2015 heeft Theater Bonhoeffer ‘Brothers in Arts’ uitgevoerd in het Bonhoeffer Theater.

Brothers in Arts ging over de jonge kunstschilder Mathijs die na het overlijden van zijn suikertante uit haar riante villa dreigt te worden gezet. Samen met zijn artistieke vrienden probeert hij daarom een grote som geld bij elkaar te krijgen. Dit lukt niet zonder af te wijken van hun eigen idealen.
Niks lijkt te lukken tot Mathijs een mysterieuze opdracht krijgt van Dhr. Specht (Dave van Dansik). De liefde begint een steeds grotere rol te spelen, met alle gevolgen van dien!

Dit jaar spetterden leerlingen en leraren voor de 7e keer onder leiding van Ellen Philips en Klaas [...]

A Coded Mind [MUZIEK] (2016)

Theater Bonhoeffer presenteert vol trots ‘A Coded Mind’

Wat doe je als je niet binnen een hokje past?
Wat doe je als jouw vorm van liefde verboden is?
En wat doe je als je kunt bepalen wie er sterft of niet?
Soms doen de mensen van wie niemand iets verwacht, de meest onverwachte dingen.

Zo ook Alan Turing, briljant wiskundige in de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt in 1941 aangesteld om de Duitse enigmacode te kraken en samen met een team genieën gaat hij de uitdaging aan. Als hij in 1952 wordt opgepakt wegens ‘obsceniteit’ doet hij eindelijk zijn levensverhaal uit de doeken. Nadat alle documenten uit de oorlog zijn [...]

Rock the Boat [MUZIEK] (2013)

Rock The Boat, de vijfde theatervoorstelling van Theatergroep Theater Bonhoeffer ging over een piratenzender die in de opwindende jaren ’60 vanaf een schip in de Noordzee de boventoon voerde en het vaste land op haar grondvesten deed trillen. De voorstellingen vonden plaats in de aula van de school op de avonden van 8 tot en met 12 april 2013.

Dit jaar waren wij ook begonnen met een webredactie samengesteld uit leerlingen. Deze webredactie heeft gebeurtenissen rond het productieproces van Rock The Boat vastgelegd in woord, beeld en geluid en gecommuniceerd via sociale media.

Hieronder de afspeellijst van alle [...]

Wir sind Berliner [MUZIEK] (2017)

Theater Bonhoeffer heeft in april 2017 een theaterproductie gespeeld over het waargebeurde verhaal ‘Der Tunnel’.

Berlijn 1961. De stad is sinds het einde van WOII bezet door de Sovjet-Unie, de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk. Hoewel het vrij verkeer van personen en goederen tussen de verschillende sectoren mogelijk is, wordt iedereen bij de grenzen gecontroleerd. Dan, van de ene op de andere dag, begint de Oost-Duitse regering met het bouwen van een fysieke grens. Het prikkeldraad en de wegversperringen maken al snel plaats voor betonblokken en leden van de VoPo (Volkspolizei). Die hebben de opdracht om vluchtelingen direct neer te schieten. Families zijn opeens gescheiden, vrienden raken elkaar kwijt, mensen kunnen niet meer [...]


Foto's voorstellingen Bekijk ze hier!


  • © Theater Bonhoeffer • Deze website is onderdeel van theaterbonhoeffer.nl
Scroll Up